DEPEND GAME, SET, MATCH!

FOUNDATION? HVORDAN VÆLGER MAN DEN RETTE?

Foundation-Shades

Foundation er for mange kvinder, og nogen mænd, blevet en del af den daglige makeup. Det er basen, som skal fremhæve de bedste træk i ansigtet og pleje din hud. Netop plejen er blevet meget vigtig når det kommer til en foundation, det er nemlig blevet mere og mere normalt at de nu også både kan fugte, nære, booste, udglatte og opstramme huden. 🙂

Hvordan vælger man så den rigtige foundation? Der er jo så mange forskellige på markedet, fra en masse forskellige mærker – både de budgetvenlige og i den dyre ende, så det kan meget hurtigt blive en jungle at finde rundt i. 😉
Jeg har lært, at der er 3 vigtige ting man skal huske at tænke over:

  • Farven/nuancen
  • Dækkeevnen
  • Til tør, fedtet eller normal hud

matching-foundations

For at finde den rigtige farve/nuance, vil jeg anbefale at du lægge 2 eller 3 farver ved siden af hinanden på din kæbelinje. På den måde kan du hurtigt finde den farve, som matcher farven på din hals – og så har du den rette foundation. Husk, at der ofte er forskel på den foundation du bruger i sommerhalvåret og i vinterhalvåret. Der er ikke noget værre end at komme ud af døren med den kendte foundation-kant. Det er bare ikke smart 😉

Det næste svære, er at vælge den rigtige foundation i forhold til din alder og hudtype. Det er meget individuelt hvordan vores hud er, derfor skal du også være opmærksom på din hud når du køber en foundation. Du skal ikke købe en til tør hud, hvis du har tildens til fedtet hud, for så vil du risikere at få endnu mere fedtet hud.

Den unge hud er typisk kendetegnet ved at være fin og glat med en frisk glød. Derfor er det ideelt at bruge lette, naturlige og transparente foundations, der understreger et næsten ?nøgent look?. Hvis huden er blandet eller fedtet, er det altid en god idé at vælge et matterende og regulerende produkt ? og skulle der være synlige urenheder, er det vigtigt med god dækkeevne fx i form af fast foundation evt. suppleret med en concealer. Det er dog vigtigt, at huden kan ånde, så der ikke opstår flere urenheder på grund af makeuppen.

Stay_Matte_200_R_ISO39L

Når man når op omkring de 30, så vil man stille og roligt kunne begynde at se de første synlige ældningstegn, og huden mangler som regl lidt ekstra udstråling og friskhed. Typisk er huden også lidt mere tør end den helt unge hud. Flydende og/eller  oliebaserede foundations er gode til den tørre hud. Man kan med fordel også vælge et produkt, der indeholder lysreflekterende partikler, som giver ansigtet glød.

Rimmel Match_Perfection_Foundation_201

I 40’erne er ældningstegn mere udtalte, og for de flestes vedkommende vil det være en fordel at benytte en foundationtype, der glatter fine linjer, giver huden fasthed og på den måde plejer huden dagen igennem. Det kan være en god idé at styre udenom de skinnende foundationtyper, da disse har en tendens til blot at fremhæve linjer og rynker. Huden i 40?erne vil også typisk have farveforskelle som pigmentpletter og karsprængninger, og derfor er det vigtigt med dækkende og ekstra plejende foundation med UVA- og UVB-beskyttelse? naturligvis. Det er faktisk en god idé at have UVA- og UVB beskyttelse i sin foundation hele livet igennem 🙂

Estée-Lauder-Re-Nutriv-Makeup

Fra omkring de 50 år og frem, så vil de hud blive mere påvirket af dine omgivelser end i de yngre år. Den bliver mere tør og mindre fast. Og det bliver tid til at vælge en foundation, der er skræddersyet til at imødekomme den modne huds behov, hvad enten det er en foundation, der er opstrammende og udglattende eller specielt nærende og genopbyggende. Oliebaserede foundations kan desuden hjælpe med at fylde rynkerne op og lade huden syne yngre. Husk, at rynker fungerer som små foundation-fælder og kan gøre makeuppen ?kaget? og få huden til at se ældre ud. Derfor er det en god idé først at lægge en primer og derefter vælge en foundation med let konsistens.

Nilens-Jord-Second-Skin-Serum-FoundationLa-Prairie-Anti-Aging-Foundation

 

Love, T.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

DEPEND GAME, SET, MATCH!